Welzijnshuis Waregem

Welzijnshuis waregem

Vrijwilligerswerk! Iets voor jou?

Internationale dag van het vrijwilligerswerk

 

Hierbij de recentste vacatures voor vrijwilligers in het Welzijnshuis, het Gaverpeirdje en De Meers (voor de volledige lijst klik hier)

Medewerker Wijkwerking 80+'ers, huisbezoeken voor het Gaverpeirdje

Wie zoeken we?

Ben je graag in contact met mensen en ben je sociaal ingesteld? Hou je van individueel contact met mensen? Regel je graag zelf je 'werk' al naargelang dit voor je past?

Wat kan je bij ons doen?

In het kader van onze wijkwerking voor 80plussers ga je op regelmatige basis (maandelijks) op bezoek bij een aantal 80plussers die niet meer de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan groepsactiviteiten (door gezondheidsredenen, andere moeilijkheden,,...). Daarnaast ga je bij jarige 80plussers langs voor een klein bezoekje én met een attentie.

Begeleider zangstondes

In woonzorgcentrum De Meers komt op de tweede en vierde donderdag van elke maand het bewonerskoor Puur Jolijt samen. Dit vindt plaats in de namiddag. Bewoners met dementie zingen samen liedjes uit een gevarieerd repertoire. Muzikale talenten zoeken we niet, wel vrijwilligers die bewoners willen begeleiden naar en tijdens de activiteit.   Op een rustige manier kunnen omgaan met personen met dementie is een pluspunt. Voelt u zich geroepen om hieraan ondersteuning te geven, dan mag u contact opnemen met Bart Landsheere (056/62 99 81 of bart.landsheere@welzijn.waregem.be ).

Taalondersteuning bij kinderen

Sommige (anderstalige) kinderen kunnen wat extra hulp/ ondersteuning gebruiken in het lager onderwijs. Door de nieuwe taal die ze in snel tempo moeten aanleren hebben ze het niet altijd even gemakkelijk om alles naar behoren te volgen in de klas.
Extra ondersteuning voor deze leerlingen is zeer belangrijk.

Heb je feeling voor het omgaan met lagere schoolkinderen? Heb je een didactische achtergrond?
We zijn op zoek naar vrijwilligers die dit tijdens de schooluren willen opnemen zowel individueel als eventueel in kleine groepjes. Alles gebeurt telkens in samenspraak met de leerkracht. Die geeft aan wat nodig is. Nadien verwachten we van jou de nodige zelfstandigheid én didactische bekwaamheid om aan de slag te gaan. Mogelijke spelvormen, verschillende werkvormen, hoe aanbrengen van woordenschat, ... Je ziet maar wat je zelf het meeste ligt.

Begeleider praattafel Nederlands voor anderstaligen

Op zoek naar vrijwilligerswerk in Waregem waarbij je het verschil kan maken.
Heb je voeling met de doelgroep anderstaligen?
Kan je een gesprek in groep op gang trekken ?
Dan ben je de ideale kandidaat om mee te werken als begeleider voor de praattafels. Anderstaligen uit Waregem kunnen er op een ontspannende manier wekelijks hun Nederlands oefenen. Dit project is een samenwerking tussen de dienst internationale samenwerking en het Welzijnshuis

Inbegrepen: verrijkende ontmoetingen, leren over andere culturen, vorming, ondersteuning, …

Chauffeur mindermobielencentrale

Je rijdt graag met de wagen, je bent sociaal en behulpzaam? Je beschikt over een goede gezondheid en een geldig B-rijbewijs?
Als vrijwillige chauffeur vervoer je met je eigen wagen mensen naar hun bestemming (dokter, kapper, familiebezoek, vereniging,…).
Je kiest zelf wanneer en hoeveel tijd je wenst te spenderen aan het vrijwilligerswerk.
Een onkostenvergoeding en een omniumverzekering voor de verplaatsingen met je wagen is voorzien.

Persoonlijke wandelbegeleider

Af en toe krijgen wij de vraag om mensen te helpen bij hele korte verplaatsingen die te voet afgelegd moeten worden. Vaak zijn de afstanden te klein om met de wagens van de mindermobielencentrale te overbruggen, vandaar onze oproep.
Wil jij ons hierbij helpen? Zie je het zitten om regelmatig een korte wandeling te doen met iemand die een ondersteunende arm kan gebruiken? Contacteer ons dan zeker !

 

Begeleider digi-café

Ben je een gepassioneerde computergebruiker?
Ben je thuis in het gebruik van smartphone of tablet?
Heb je engelengeduld en ben je sociaal voelend?
Ben jij de persoon die we hierboven beschreven hebben en wil je je kennis graag delen? Zie je het zitten om wat tijd vrij te maken (1x/maand) voor het begeleiden van mensen die de weg kwijt zijn binnen de digitale wereld? Dan is dit misschien iets voor jou!!

Aarzel niet om ons te contacteren!

Dit project is een samenwerking tussen de Waregemse bibliotheek en het dienstencentrum Het Gaverpeirdje.

Toch nog dat niet?

Vind je in bovenstaand aanbod je gading niet? Geen nood, kijk op deze link naar de volledige lijst van de vrijwilligerstaken binnen het Welzijnshuis, De Meers en het dienstencentrum het Gaverpeirdje.

Heb je interesse in een vrijwilligersvacature/vrijwiligerstaak? Laat snel iets weten naar onderstaand contact of vul dit invulformulier in!

 

 

 

Zie ook

Created at: 19/09/2018