Welzijnshuis Waregem

Welzijnshuis waregem

Geef darmkanker geen kans!

mei
06

Iedere dag verliezen 5 families in Vlaanderen een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 150 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de WHO de “ideale ziekte” om vroegtijdig op te sporen. Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bv. het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid.

Wist je dat de iFOB-test eigenlijk “poepsimpel” is? Wat zijn de symptomen van darmkanker? Hoe kunnen we darmkanker vermijden? Wat is de rol van een gezonde levensstijl? Hoe zit het met het Vlaams bevolkingsonderzoek ? enz.

Op deze en vele andere vragen geeft Dr. Colemont een duidelijk en helder antwoord in “mensentaal”. Een boeiende uiteenzetting, met een lach en een traan, die slechts één doel voor ogen heeft: minder leed door darmkanker, méér gezonde levensjaren!

Dr. Luc Colemont was bijna 28 jaar maagdarmspecialist in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen en is sedert 1 januari 2016 fulltime werkzaam als “Managing Director” van de vzw Stop Darmkanker. De afgelopen jaren gaf hij al meer dan 400 lezingen in 16 landen.

Op 6 mei organiseert de adviesraad ‘Waregem wordt Gezonder’ deze lezing in de Raadzaal van het stadhuis. De lezing start om 19.30u. en kan gratis bijgewoond worden. De flyer vind je hier.

 

Graag wel inschrijven via preventie@welzijn.waregem.be of 056 62 97 39

Zie ook

Created at: 26/03/2019