Welzijnshuis Waregem

Welzijnshuis waregem

Fitinjehoofd

Veerkracht?

Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Er komt dagelijks heel wat emotie op ons af. En dat kan veel van je vragen. Hoe komt het dat sommigen daar beter mee omgaan dan anderen? Dat ligt aan je veerkracht. Jouw veerkracht bepaalt in hoeverre jij je kan aanpassen aan stress en tegenslag. 

Veerkracht hebben we nodig om na een mentale tik er opnieuw tegenaan te kunnen. De steun van vrienden, familie, collega’s, buren… helpen ons er vaak weer bovenop. Zorg dragen voor elkaar zit dus ook in de kleine dingen: een helpende hand, een schouderklopje of een luisterend oor.

Veerkracht kan van moment tot moment verschillen. En zoals je een spier traint, kan je ook je veerkracht trainen. Jouw veerkracht kan je zo beschermen tegen psychische problemen.  Je mate van veerkracht wordt voor een groot deel bepaald door jouw vaardigheden om met problemen en stress om te gaan. En dat kan je leren. Ga naar www.fitinjehoofd.be en ga aan de slag!

Waregem helpt een handje

Van 1 tot 10 oktober is er de tiendaagse van de geestelijke gezondheid! Gedurende deze periode organiseert Waregem deze activiteiten:

Soep met balletjes

Binnen Waregem zetten we graag in op warme ontmoetingen en sterke buurten en wijken. En daar speelt u ook een belangrijke rol in!

In het weekend van 5 en 6 oktober, bieden wij buurten of wijken in Waregem de kans om ‘soep met babbeltjes’ te organiseren. Wij zorgen voor een gratis groentepakket en gratis soeptassen. Samen met de buren zorgt u voor het maken van de soep en voor alle babbeltjes tijdens het opdrinken van de soep…

Wees er snel bij, want we kunnen dit aanbod maar doen voor 10 buurten of wijken. Interesse? Schrijf je snel in via preventie@welzijn.waregem.be of 056 62 97 39 en dit tegen ten laatste 18 september!

De groentepakketten en de soeptassen worden geleverd op zaterdagvoormiddag op het adres van uw keuze… Alle materialen om deze actie bekend te maken, krijgt u op voorhand toegestuurd.

Ontmoet elkaar, de soep staat klaar!